torstai 8. marraskuuta 2018

Tervetuloa talvi

Tervetuloa talvi, lumi, räntä, loska ja moska, koska mä olen kerrankin ajoissa! Yleensä vitkastelen, kunnes talvi yllättää ja sitten on tehtävä paniikissa täsmäiskuja kauppaan haalimaan talvivaatteita lapsille. Viime vuonna talvi yllätti jo lokakuussa, joten samanlaiseen aikatauluun varauduin tänäkin vuonna. Kivempi tosin näin, että saadaan ilmeisesti vielä nauttia lumettomasta säästä vielä hetki.


Tytön toppatakki ja -housut on jo viime talvena alennusmyynneistä haalittuja ja loppu talven käytetty. -50% alella ostettu Molo Kidsin Cathy takki fine feathers kuosilla on kokoa 116 ja oli jo viime talvena reilu 100cm pitkälle tytölle sopiva. Nyt pituutta on kertynyt arviolta viitisen senttiä lisää ja edelleen hyvin menee tämänkin talven. Reiman 104 kokoiset toppahousut ostin Jesper Juniorin muuttomyynnistä myöskin 50% alella ja malli on täydellinen hoikalle tytölle. Lahkeet ovat tarroin kiristettävät kengän ympärille, jolloin lenksuille ei ole edes tarvetta ja housut näyttävät päällä kapeilta ja lapsen on mukava liikkua. Vikingin talvikengät ostin Emmy.fi nettikirpparilta parilla kympillä. Täydellinen löytö, halvalla täysin uudenveroiset popot.


Vasta saapui Metsolan tilaus ja tytölle valitsin vaaleanpunaista asustetta. Takin kuosi on niin monisävyinen, että tuli jo valinnanvaikeus yhdisteltävien kanssa. Kuitenkin otin värin sen perusteella, että käy sitten kauppatakin kanssa yhtä hyvin.


Kauppatakin löysin myöskin Emmy.fi nettikirpparilta ja kyseinen Zara kidsin villakangastakki maksoi huikeat 12,90€! Mummi valikoi tytölle söpöt vaaleanpunaiset karvavuorilliset kauppakengät ja Metsolan merinot on täydellinen mätsi niiden kanssa.


Pojan toppahaalariksi valitsin Mini Rodinin pandan. Tytöllä oli pari talvea takaperin rodinin toppaa ja vakuutuin jo silloin kestävyydestä. Tämän raaskin ostaa uutena, koska ajatuksena on säästää haalari sitten vauvalle. Valvoin puolille öin vaatteiden yö tapahtumana ja päivitin ruuhkautuneen Tenavalinnan sivuja ahkeraan, että sain oikean kokoisen ostettua -30% alella. Hullulta kuulostaa varmasti joillekin, mutta kannatti! Talvikengät ostin jo kesällä Lahden paikalliselta kirpputorilta Vadelmatarhalta, mikä sitten lopetti toiminnan ja myi pikkurahalla viimeisiä vaatteita. Taisiko jopa 2,5€ maksaa nämä tepsut. Hyväksi ja lämpimäksi todetut kotimaiset nahkakengät villavuorella, harmi että näiden kenkien myynti päättyi konkurssiin, eli enää vain kirpputoreilta löytää.


The Brandin kevyttoppa on ostettu vuosi sitten Emmy.fi:stä. Toimii pojalla kauppahaalarina, kun ei ole niin lämmin eikä tekninen puku. Metsola merinot valitsin pojalle valkoisena, niin sopii kumpaankin haalariin.

Tämä 92/98 kokoinen haalari meni jo vuoden ikäiselle, mutta meni myös kolme vuotiaalle siskolle tuolloin. Reilu on vielä tänäkin vuonna pojalle, mutta hyvin käytettävissä. 



Extra paljon kiitosta Metsolalle kahdesta tupsusta! Mahtava keksintö, helppo vaihtaa asuun sopiva tupsu. Metsolan merinoa oli lapsilla jo viime vuosi ja päihitti Gugguun mennen tullen omasta mielestäni. Paksu yksinkertainen neulos, tuulisuojat korvien kohdalla ja istuu päähän napakasti. Nämä ovat kokoa 6-8v, ja täydelliset kummankin 50cm kokoiseen päähän, eli niukkaa kokoa.

Vauvalle talveksi on toppapussia vaille varusteet myös ostettu. Itse yritän mahtua normaaliin talvitakkiin mahani kanssa, jottei tarvitsisi ostaa pieneksi ajaksi äitiytalvitakkia. Eihän sitä tiedä minkälainen talvi tänä vuonna tulee, toivottavasti valkoinen maltillisella pakkaslukemalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti