perjantai 30. marraskuuta 2018

Loistava lastenhuone

Ei vielä täydellinen ja loppuun asti valmis, mutta järjestykseltään olen saanut pöyhittyä lastenhuoneesta jo melko toimivan. Olisi tarkoitus hyödyntää pesänrakennusvietti ja pistää koko kodin järjestys loistavaksi, joten olohuoneen valmistuessa tartuin toimeen lastenhuoneen kanssa. Erityistä pohtimista aiheutti kiinteä vaatekaappi. Ennen meidän kaikkien vaatteet oli samassa, omat tankokaapissa ja lasten hyllykaapissa. Ihan okei ratkaisu, mutta ei sinne päinkään. Omat vaatteeni, sekä tulevan vauvan vaatteet siirsin olohuoneen kaappiin. Lasten nukkuessa  ei tarvitse hiippailla kaapille ja vauvanvaatteet on paremmin hollilla. Ikeasta oli tarkoituksena ostaa pari vaatetankoa tytön mekoille, mutta kesken inspiroivaa kiertelyä törmäsin työhuoneeseen tarkoitettuun Lennart laatikostoon. Hintaa tuotteella oli 9,99€ joten vaihdoin suunnitelmaa ja nappasin kaksi hyllykköä vaatetankojen lisäksi.

Tämä tankokaappi oli ennen minun vaatteilleni. Lisäsin vaatetangon ja laatikostot, joista ylempi on pojan vaatteille ja alempi+tangot tytön vaatteille.

Tässä hyllykaapissa oli ennen kaikkien kolmen lasten vaatteet, nyt se saa toimia tilapäisenä lelukaappina.

Pienellä järjestelyllä saa tavalliseen vaatekaappiin mahtumaan kahden lapsen lelut ja vaatteet. 

Lelukaappina hyllykaappi on vain väliaikainen ratkaisu. Vaikka noin lelut ovatkin poissa silmistä ja lasten helposti saatavissa (paitsi kaksi ylintä hyllyä), on tarkoituksena ostaa kerrossänkyyn alalaatikko, jonne mahtuisi kaikki pikkulelut. Kaapin kätköihin saisi jäädä vain isommat hökkelit, kuten parkkitalo,  Ryhmä Hau -vahtitorni ynnä muut. Pehmolelut voisi karsiutua ja siirtyä isompaan paperipussiin, duploille olen miettinyt niitä palikan mallisia laatikkoja, mitkä on sekä kauniita että hauskoja lasten silmissä. Paperipussi levähtää äkkiä duplojen painosta, joten saa kestää sen minkä kestää.

Kiinteiden kaappien edessä on noin puolitoista metriä tilaa, ennen Ikean leikkikeittiöstä ja kerrossänkyä. Huone ei ole siis suuri kumpaakaan suuntaan.

Sänky on Veken Viviano pieni kerrossänky. Kokoa sängyllä on 75x165cm, eli loistava alle kouluikäisille lapsille. 

Sängyn alta löytyy kahdessa Bloomingvillen meriheinäkorissa pehmolelut, sekä paperipussissa duplot. Ikean lastenjakkarat sujautin sinne piiloon myös. 

Ikeasta haettiin Bestå kaapin tilalle Ivar kaappi. Ennen Bestå sisälsi kirjat, palapelit, sekä nykyään hyllykaapissa olevat neljä kankaista lelukoria (Brion junaradan osat, pikkuautot, palikat ja sekalaiset lelut). Toimiva ratkaisu, mutta 120x60cm kaappi vei pienestä huoneesta hirveästi tilaa.


Lisäsin jarrulliset kalustepyörät alle, jotta ovet avautuisi laahaamatta lattiaa ja kaappia olisi kevyt siirrellä. Loistava keksintö! 

Kaappi sisältää kirjat, nuppipalapelit ja muut pienemmät tavarat. 

Makramee sulkia laitoin myös lastenhuoneeseen koristeeksi. 

Pallovalot Clash Ohlsonilta, säästöpupu Tigerista, yövalona toimiva pilvivalaisin Clash Ohlsonilta, julisteet Deseniolta ja Design Letters melamiinimukit joulupukilta saatu vuosi sitten. 

Ivar kaappi on vain 30x80cm, joten keskilattialle tuli hurjasti lisää leikkitilaa. Tarkoituksena on maalata alaosaan valkoisella kuvio, mutta se projekti vaatii lasten hetkellistä poissaoloa. Ehkä siis tämän viikonlopun projekti!

Olen pitkään haaveillut koko seinän pituisesta naulakosta, koska sellaisia on vilahdellut aina vähän väliä Pinterestissä. Nyt päätin sen toteuttaa, mutta luonnonvärisiä puisia nuppinaulakoita tuntui löytyvän vain kiven alta. Ja kun löyty, väri oli liian tumma, tai hinta oli liian suuri jos halusi koko seinän pituisena löytää joko osissa tai yhtenäisenä. Tiistaina sitten tuli haahuiltua Tokmannin "miestenosastolla" eli kaikkien ruuvien ja hiekkapaperien seassa. Ja se kannatti, koska satuin puolivahingossa huomaamaan nämä naulakot ja hintaa oli vain 3,99€ kappale. Aluksi nappasin kaksi matkaan ja menin kotiin mittailemaan seinää. Nämä ovat 57,5cm pitkiä, joten kävin hakemassa kaksi lisää ja sain koko seinän pituisen naulakkorivin aikaan noin 16€, kun muissa liikkeissä sen verran maksoi yksi naulakko kappaleeltaan alennuksessa.Pyykkipussukkaan heitin pikaisesti keppihevoset ja pallot, mille ei koskaan löydy järkevää paikkaa. Nyt. Ne on ainakin poissa lattialta. 

Pilvipussi sisältä pikkuiset Littlest Pet Shop tarvikkeet ja pupupussissa kulkee Barbit ja niiden vaatteet. 

Lastenhuoneen värimaailman pyöräytin ympäri jo kuopuksen ilmoitettua tulostaan poikana. Sitä ennen olin saanut laittaa tytölle vaaleanpunaisen maalaisromanttisen unelman. Tehosteväriksi valitsin tuollaisen tunkkaisen vihreän (toimii myös nimenä dusty green/sage green/ocean green) ja sen kaveriksi valkoista, harmaata ja mustaa sitten ripauksina. Värivalinta oli vaikea, mutta hetkeäkään en ole katunut. Vaihtoehtoina oli keltainen ja turkoosi, joista päätin haluta hillittyä neutraalia. Tuota vihreän sävyä löytyy yllättävän hyvin sieltä täältä ja sävy on yleensä nappiin vaikka eri liikkeistä ostaisi eri kausina. Verhot on Ikeasta, pojan petivaatteet ja koristetyynynpäälliset H&M Homesta, Eurokankaasta on pikkumatto leikkikeittiön edessä. Täydellinen matto on ollut useita kuukausia etsinnässä, eikä vielä ole löytynyt sitä Oikeaa. Etsintä jatkuu.

Joululahjaksi on tulossa yksi iso kaluste lisää lastenhuoneeseen, joten tilan järjestäminen tuli juuri hyvään aikaa. Muutenkin fuskasin vähän ja siirsin potkumopon, potkuauton, nukenvaunut sekä työntökärryn pois huoneesta... Ne parkeeraavat yöksi leikkikeittiön ja kaappien väliin ja päivällä ovat kovassa käytössä hujan hajan asuntoa. Niille on mahdoton keksiä paikkaa, missä eivät olisi edessä, joten saavat olla riesana niin kauan kuin niillä leikitään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti