lauantai 3. marraskuuta 2018

Vauvan vaatekaappi

Jo esitellyn äitiyspakkaukseni lisäksi nuorimmalta pojaltani oli jäänyt vaatteita jonkinverran säilöön, vaikka reippaasti suurimman osan ehdin jo myydä pois. Onneksi parhaimmat oli kummipojallani lainassa, joten ne palautui juuri takaisin hänen päättäessä vauvavuottaan. Mitä opin esikoiseni vauva-ajalta on se, että vaatteita ei todellakaan tarvitse olla määräänsä enempää. Silloin menin tietämättömyyttäni yleisen neuvon perässä, että vaatteita likaantuisi koko ajan ja lopulta olinkin pulassa, kun niitä vaatteita oli laatikko kaupalla myytävänä niiden jäätyä pieniksi. Eikä kaikkia todellakaan tullut käytettyä, sillä lempparit valikoitui päälle aina, kun pyykistä ehtivät. Ehkä minulla on käynyt tuuri, kun vauvani eivät puklaile sitä kymmentä bodya päivässä pyykkiin, tai sitten jaksan vain pestä pyykkiä tavallista ahkerammin vauva-ajan.

Nyt olen muutaman vaatteen lisää kerennyt ostamaan kirpputorilta äitiyspakkauksen valmistuttua. Kirpparia kierrän ahkerasti, joten lisäyksiä ehtii varmasti tulla ennen vauvan syntymää. Vaatteita on kuitenkin jo sen verran, että uutena en osta ainuttakaan.

Kuopukselle ostelin järkevämmin aiemmasta oppineena ja valitsinkin ylä- ja alaosia 10kpl/koko. Tuo määrä oli sellanen hyvä ja tarpeellinen, vaikka vähemmälläkin olisi pärjännyt, kun edelleen ne lempparit valikoitui päälle. Tässäkin vaatemäärässä on sellasia, mitkä luultavasti ei päädy käyttöön, mutta säästän ne nyt vielä varmuuden vuoksi, tai myyn pois jos löydän tilalle kivempaa. Yläosat likaantui päivittäin, kun taas housut voivat mennä jopa kolmekin päivää puhtaana. Samoin sukat pyöri jalassa useamman päivän likaantumatta. Yöpuvut meni vahingosta vaihdellen 1-3 käyttökertaa.

Tämän verran vaatteita kaikenkaikkiaan löytyy. Koot ovat välillä 50-80, eli se mitä ensimmäisenä vuotena tulee käytettyä. Vielä on isompia kokoja ostamatta, mutta koska kesä on välissä eikä ole vielä tietoa tarviiko varautua hellevaatteisiin ja mitä kokoa mahdollisesti kesällä menee, niin ne hankinnat jää lähemmäksi kesää. 
Nallehaalari on kuopuksen jäljiltä ja ajattelin sen säästää varmuuden vuoksi, vaikkei viimeksi tullutkaan käyttöön. Fleece taas on luultavasti oikein tarpeellinen talveen ja kevääseen. 

Jumpsuitit on ehkä suloisimpia vauvanvaatteita ikinä. Niitä ennen tuli osteltua useampi kappale, mutta ei ne kovin usein eksyneet päälle. Kolme eriaikaa sopivaa jumppista riittänee oikein hyvin. 
Yöpuvut on vasta hankinnan alla. Määrällisesti kolme per koko on hyvä määrä. Pienet koot onkin ostettu, isompia saa vielä etsiä kirpparilta. 
Nämä ovat kokoa 50. Koska luultavasti poikavauvani ei ole pienintä mallia syntyessään, saavat nämä jäädä hätävaraksi. Luultavasti jää käyttämättä ja aloitetaan suoraan koosta 56, mutta eihän sitä koskaan tiedä. 
Omat henk.koht. inhokit, eli beiget. Nämä löytyi kuitenkin kaappien kätköistä, joten tulevat käyttöön. Onhan ne suloisia aivan vastasyntyneen päällä. 

Sitten taas suosikit, ne niin tylsät ja mielikuvituksettomat musta, valkoinen ja harmaa. Yhdistely ei tuota ongelmia ja uusia asukokonaisuuksia on helppo luoda.

Mustavalkoinen body, mustaa ja valkoista alaosaa.
Värikäs yksivärinen sopii myös. 
Tämä body tuotti vähän vaikeuksia, mutta simppelit alaosat käynee oikein hyvin. Siskolta löytyy samaa kuosia paitamekko, joten saavat samistella keskenään. 

Onneksi löytyi viime käynnillä kirpparilta perus yksivärinen musta body, koska sen kanssa ei ainakaan mene sormi suuhun yhdistelyjen suhteen. Kaikki käy. 


Kuviollisten kanssa yhdisteltävät värit on helppo napata
kuosista. 


Nämä Kiddowin Jumpsuitit on niin monikäyttöiset.
Yläosaksi käynee melkein mikä vaan. 

Mustavalkoiset, edelleen helpoimmasta päästä yhdistellä.. 

Pienet juhlavammat vaatteetkin löytyy, vaikka sitten pääsiäispöytään, äitienpäivään, tai muuten vain hienosteluun. 
Lätkän mm-kisat ei jää katsomatta ja peleihin tulee varautua asianmukaisilla varusteilla. 
Yksiväriset ja yksinkertaiset on helppo myös yhdistää, kunhan värit toimii keskenään.

Yläosat:
  • 50 - 3kpl
  • 56/62 - 11kpl
  • 68/74 - 6kpl
  • 80 - 4kpl
Alaosat:
  • 50/56 - 8kpl
  • 62/68 - 10kpl
  • 74/80 - 5kpl
Yläosia kuin alaosiakin saa vielä koossa 68/74 hankkia muutaman ja sitä isompia sitten vauvan kasvaessa. Koska koot vaihtelevat niin paljon riippuen merkistä, niin lista ei ole ihan pätevä. Esim. Papun 50/56 body on isompi, kuin Newbien 62 kokoinen body ja samoin Newbien 56 housut samankokoiset H&M 68 kokoisten kanssa. Kaappia valmiiksi laittaessa on syytä vielä vertailla kokoja keskenään ja unohtaa kokonaan kokolappujen katsominen. Vaatteiden pesun ja koottain järjestelyn jätän lähemmäksi laskettua aikaa.

Huomenna saan luultavasti Ikeasta tuliaisina vaatekaappiin vaatetangot, henkarit ja korit, jolloin alkaa lasten vaatekaapin järjestäminen. Olen nyt jo saanut kolmen lapsen vaatteet, nukenvaatteet ja tarvikkeet, sekä lautapelit mahtumaan yhteen tavalliseen vaatekaappiin sulassa sovussa, mutta selkeys ja toimivuus vielä puuttuu. Sen lisäksi nyt kun vauvan vaatetus alkaa olla pikkuhiljaa kohdillaan, kuten myös tyttären vaatekaappi muutamia sukkahousuja lukuunottamatta, alkaa pojan vaatteiden perkaminen ja uudelleen miettiminen. Onneksi pojan tapauksessa pienet vaatteet saa siirtää suoraan vauvan vaatepinoon odottamaan uutta tulokasta. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti