tiistai 4. joulukuuta 2018

Tj50. Raskaus on..

..IHANAA!

Raskausmaha on ehkä maailman kaunein asia. Nyt varsinkin viikkojen 30-35 välillä maha on kauneimmillaan, pinkeä ja pyöreä. Tiukka yläosa päälle, eikä tarvitse todellakaan huolia mahamakkaroista. Bikinit päällä näyttää siedettävältä, tai ainakin huomio kiinnittyy reisien hölskymisestä kauniiseen vatsaan. Tässä kohtaa myös harvempi tuntematon arpoo, että onkohan tuo hyvinsyönyt, vai raskaana. Laskettua aikaa uskalletaan kysyä reippaasti kiertelemättä, tai vihjailematta sen kummemmin mahan sisällöstä.

Vauvan kanssa kommunikointi. Ihmeellistä, että sen pienen jalkapohjan jo tuntee kokonaisena. Ja miten pieni se onkaan! Pieni hikka lantiossa. Heti aamusta heräätte samaan aikaan ja hetken kuulostelette toisianne. Mahaa tekee mieli silitellä koko ajan, siellä se pieni on. Niin lähellä, mutta vielä niin kaukana.

Vauvaan valmistautuminen. Vielä ei tiedä, kuka sieltä tulee ja miltä hän näyttää. Silti hänen läsnäolon tuntee koko ajan. Laittaessa niitä pienenpieniä sukkia rullalle ja kaappiin odottamaan. Miettiessä häntä siihen pieneen kehtoon nukkumaan. Laitat kodin valmiiksi juuri häntä ajatellen. Iloa tuottaa jokainen pieni vauvaan liittyvä tavara ja tekstiili. Kaikki vain häntä varten.

Raskaus on jo itsessään niin ihmeellinen asia. Viikko viikolta tulee jotain uutta ja ihmeellistä, oli sitten kyseessä ensimmäinen tai kolmas raskaus. Miten voinkaan melkein tekemättä mitään saada jotain niin kaunista aikaiseksi. Pienen ihmisen.

Ei kuukautisia, hiukset ja kynnet kasvaa, iho yleensä voi paremmin. Ulkonäössä löytyy uusia puolia, mistä pitää. Myös virheet on helpompi hyväksyä ajatuksella, että ne on syntyneet pienen ihmeen vuoksi. Ja kaikki on sen arvoista.

Yhdeksän kuukautta on niiiin pitkä aika, mutta aivan liian lyhyt. Raskaus on myös.....paskaa.

Tai siis ei, sitä nimenomaan ei. Kaikki taikakeinot ja tropit käytetty, mutta ei. Ja sitten joskus, aivan väärässä paikassa.. kaupan kassajonossa, keskellä leikkipuistoa, neuvolaan mentäessä.. se tunne päättää yllättää, mutta vihdoin kotiin päästyäsi on jo myöhäistä ja mitään ei tule.

Jos on lähdössä ulko-ovesta ulos, on sitä ennen tehtävä tuttu rituaali. Käy pissalla, valmistaudu lähtöön, käy vielä varmuuden vuoksi pissalla, pue päälle, ole astumassa ovesta ulos, kunnes tajuat, että nyt on taas mentävä pissalle ennen kuin tulee housuun. Silti jo hetken käveltyäsi määränpäähän huomaat, että kohta täytyy taas mennä vessaan. Minne ikinä meneekään, on syytä miettiä jo etukäteen onko lähellä vessaa. Kahvikupillista ennen on laskelmoitava seuraavat kolme tuntia missä olet ja mitä tekemässä, koska se ihmeaine tekee hädäntunteen potenssiin viisi.

Äitiysvaatteet. Oikeesti, kuka niitä suunnittelee? Valittavana on mustavalkoraidallinen paita, tai valkomustaraidallinen paita. Joskus saattaa yllättyä ja löytää mustan raidan tilalla harmaan värin, tai tummansinisen. Jos raidat kyllästyttää, niin aina voi valita sen tummansinisen vaatteen pienillä valkoisilla kuvioilla koristeltuna, mikä esittää yleensä lintua. Kaikki ne huutaa jo kaukaa äitiysvaatetta ja kaikki mammat kulkevat samannäköisinä monta kuukautta. Haaveilet niistä omista vaatteista, mutta tiedät seuraavana vuorossa olevan vähintään yhtä upeat imetysvaatteet.

Talvivauvaa odottaessa joudut ostamaan järkyttävän kalliin toppatakin, jota käytät vain pari kuukautta. Vaihtoehtona on joillain onnellisilla vierailla isännän vaatekaapilla, tai sitten mun tapauksessa kiskoa repeämisen uhalla tavallista takkia päälle ja kulkea loppuaika takki auki. Takin vuoksi et näytä enää raskaana olevalta, vaan järkyttävältä toppatakkipallolta. Ja se lumessa tarpominen...


Ja ei vaan se ulkonäkö. Aluksi mahan kasvaessa äitiysvaatteet on helpotus, maailman ihanin asia mitä voi päällensä pukea. Sitten mahan ollessa se pinkeä pallo alkaa kaikki taas puristaa ja ahdistaa. Äitiysfarkut saa just ja just kiskottua takapuolen yli päälle, mutta hetken käveltyä maharesori rullautuu pinkeää mahaa pitkin alas rullalle ja housut alkavat valua askel askeleelta alemmas. Näin talviaikaan huomaamaton housujen nosto takin ja vähintään kahden paidan ali ei ole mikään helppo ja äkkiä tehtävä toimenpide. Jopa ne äitiyspaidat alkaa jossain kohtaa kivuta mahaa pitkin toiseen suuntaan, mutta isompaa kokoa on turha ostaa enää näin lopussa. Kiskotaan siis vuoronperään vaatekappaleita ylös ja alas, kunnes luovutetaan yritys näyttää siistiltä ja kuljetaan ne mukavat kotivaatteet päällä ympäri kyliä.

Kenkien pukeminen, varpaankynsien leikkaus, sheivaaminen, ylipäätään kumartelu. Jokaista alas kurkottelua edeltää sama rutiinina toistettu liikesarja. Ojennetaan oikea käsi alas, ähkäistään, koitetaan sama vasemmalla, kunnes luovutetaan ja mennään edelleen ääniefektien kera kyykkyyn tai lattialle istumaan, jossa ylletään suorittamaan lattiantasossa sijaitseva toimenpide. Välillä sama rutiini tehdään jaloilla, jos ajatuksena on kenkien laitto tai kynsien leikkuu, mutta lopputulos on kuitenkin sama.

Ne ihanat pienet suloiset siiveniskut ja pikku potkut muuttuu sellaiseksi mahan sisällä käytäväksi potkunyrkkeilyksi. Peppu yrittää katkoa kylkiluita samalla kun se pienen pieni jalka yrittää päästä kyljen nahasta läpi. Hikkakin tulee välillä yli viisi kertaa päivässä ja alkaa jo kyllästyttää se mahan nytkyminen sekunnin välein. Ja samaa mieltä on vauvakin, koska hän aloittaa samalla uuden potkumyrkkeilymatsin. Kun potkunyrkkeilyyn käy tila ahtaaksi, niin siirrytään siihen raivokkaaseen myllerrykseen, jolloin iskuja ja raajoja satelee ympäri mahaa eikä edes tunnista mikä osa on jalkaa ja mikä peppua. Jos kehtaat ottaa itsellesi mukavan asennon, josta mahan sisällä kasvava vauva ei tykkää, hän kyllä kertoo sen sen verran kärkkäästi, että joudut luopumaan omasta mukavuudesta ja etsiä vauvaa miellyttävän asennon.

Nukkuminen.. Miten paljon odottaakaan sitä mahallaan nukkumista. Tai selällään. Tai siis nukkumista.

Mieliteot. Ei hajuakaan miksi sitä mämmiä on saatava just keskellä marraskuuta, mutta silloin puetaan lapset ja itsensä ja haetaan sitä mämmiä. Omenaa on oltava aina kotona saatavilla ja sitä meneekin pahimmillaan kilo päivässä. Vastentahtoisesti välillä joutuu antamaan lapsillekin omenan. Sitten kun huomaa, että se omena hylätään parin haukun jälkeen ja pyöritetään lattialla syömäkelvottomaksi, nousee sisäiset kyyneleet pelkästä ajatuksesta, että tuonkin olisi itse voinut syödä.

Raskaudesta vaihdellen listaan lisätään erinäiset muuttuvat vaivat, kuten pahoinvointi, hajuherkkyys, turvotus, päänsärky, unettomuus, väsymys, tissikipu, iskiaskipu, selkäkipu, närästys jne. Loppuraskaudesta on kerrottava sitten erikseen, koska mikään ei vedä vertoja niille viimeisille pitkille viikoille.

Ihana kamala raskaus. 💙

4 kommenttia:

 1. Arviointi on hakemus lisää siunauksia varten, kiitolliset ihmiset jakavat aina todistuksia ... Luin kaksi päivää sitten facebook-aikajanallani vastaavia kommenttilausuntoja noin Yhdysvaltojen lääkäristä, joka sanoi, että Dr.Amiso pystyi palauttamaan entisen poikaystävänsä. kahden vuoden eron jälkeen ... Aviomieheni lankesi suhteeseen toisen naisen kanssa töissä ja jätti minut. Sain Avioliiton oikeinkirjoituksen casting-ohjelman hengellinen isä, mentori ja parantaja nimeltä Dr.Amiso. 2 päivää sen jälkeen kun lounas oli kirjoittanut minulle nimensä loitsun takaisin mieheni kotiin luokseni, se oli yllätys, en osaa edes selittää kuinka kaikki tapahtuu, se toimii tohtori Amison lupauksena.
   En olisi voinut tehdä rakkausloitsua palauttaaksesi entisen kumppanini takaisin ilman tohtori Amison rakkausloitsun apua. Olisin luopunut ja uskonut, että koska aviomieheni näki jonkun toisen, hän sanoi, että olemme tehneet. Lounastamisen jälkeen Rakkausloitsun, mieheni soittaa minulle matkapuhelimella ja hän palaa takaisin kotiin seuraavana päivänä. Olen kiitollinen tälle henkiselle avioliiton parantajalle, joka auttoi minua. Suosittelen häntä jokaiselle, jolla on avioliitto tai parisuhdekriisi tänään, ota nopeasti yhteyttä tähän hengelliseen loitsun palauttajaan palauttaakseen entisen rakkauden.
  tässä on hänen henkilökohtainen sähköpostiosoite: (herbalisthome01 @ gmail. com)

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä ja lue tämä todistus siitä, miten tohtori Sacre auttaa minua palaamaan entisen rakastajani Maria takaisin luokseni, Maria hajosi kanssani kahdesta syystä oltuaan parisuhteessa 2 vuotta ja muutama kuukausi, hän alkoi valittaa, että olin liian lihava ja minä ei voi tyydyttää häntä seksuaalisesti, olin hämmentynyt, sitten hän välitti, ystäväni kautta, jonka kanssa otin yhteyttä tohtori Sacreen, joka teki minusta täydellisen miehen, hän valmistaa minulle kasviperäisiä lääkkeitä, jotka vähentävät rasvaa ja saavat minut vahvaksi, on mies, ja valmista myös kasviperäisiä lääkkeitä peniksen laajentamiseen, minulla oli erittäin hyvä kehon muoto ja 12 cm: n penis nyt ilman sivuvaikutuksia, muutaman kuukauden kuluttua soitin hänelle, mutta hän kieltäytyi tulemasta takaisin luokseni, mutta rakastan häntä paljon, minä valittaa nopeasti tohtori Sacrelle avusta ja hän auttaa minua ja valaa loitsun hänestä ja 12 tunnin kuluessa hän muutti mieltään ja palasi luokseni, ja tänään olemme jälleen onnellisia on rakastaja, hän rakastaa minua nyt enemmän kuin ennen kaikkea kiitos Tohtori Sacre, ota yhteyttä tohtori Sacreen alla olevista tiedoista
  Sähköposti: sacretempleofpower@gmail.com
  WhatsApp-numero: +2349076034359
  Olen iloinen voidessani jakaa nämä tiedot kanssasi, kun luen, että tiedän, että ne auttavat jotakuta siellä

  Christopher.

  VastaaPoista
 3. Luulen olevani maailman onnellisin nainen siitä, että olen saanut rakastajani takaisin silmänräpäyksessä sen jälkeen, kun rakastajani on jättänyt minut kolmeksi vuodeksi. tuomalla rakastajani luokseni 24 tunnin kuluessa hänen voimillaan. Olen erittäin iloinen rakastajani kanssa tänään ja voin suositella suurta tohtori Ikodua maailmalle ja niille, jotka tarvitsevat myös hänen apuaan. Tässä on hänen sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa, joiden avulla voit ottaa häneen yhteyttä: ikoduotantempleofsolution@gmail.com tai soita +2348163958542


  Casandra Yhdysvalloista

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista