sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Tyttö vai poika?

Tyttö vai poika? Kysymys pyörii päässä ensimmäisen puoliskon raskaudesta lähes päivittäin, tai ainakin silloin kun miettii jotain tarvike- tai vaatehankintoja, sekä ylipäätään vauvaa millainen ihminen hän voisi olla. Odotusajan viihdykkeeksi onkin nykyään monenlaisia hauskoja testejä, ultrakuvasta nub-teoria, sekä skull theory. Vanhan kansan uskomukset, leikkimietiset testit, mahan muodosta ja oireista arvailut, kiinalainen syntymäkalenteri.. Kaikkea on tullut tehtyä ja kokeiltua.

Tässäpä siis listauksena näitä yllämainittuja (löytynee tarkemmin kaikki pikaisella googlettelulla) ja lopuksi tulos:

Kiinalainen syntymäkalenteri: tyttö
Maya: poika
Sormustesti: poika
Nub-teoria: tämä on hyvin epämääräinen, mutta joku sanoi joskus, että poika
Kallo: riippuu vähän kuvakulmasta, mutta tähänkin vastaan poika 

Syke >140 / <140
Maha alhaalla edessä ja pyöreä / ylhäällä ja sivulle levinnyt
Himot  hapan, rasvainen ja suolainen / makea, marjat ja hedelmät
Pahoinvointi ei pahoinvointia / pahoinvointia
Linea negra yli navan / päättyy napaan
Rinnat ei muutosta / muutos heti raskauden alussa
Ulkonäkö hehkut, hiukset paksut ja kiiltävät / finnejä, hiukset rasvoittuu
Jalat kylmät / lämpimät
Iho kuiva / pehmeä
Säärikarvat kasvaa nopeammin / samaa vauhtia kuin ennenkin

Tulos 6 / 9

Kaksi edellistä raskauttani oli täysin toistensa vastakohdat ja tämä taas niiden kahden sekoitus. Tytöstä himoitsin sitruunaa, maha oli tyttömaha, Linea negra häpyluusta rintojen alle saakka, ei pahoinvointia, mutta kahvia en pystynyt pisaraakaan juomaan. Hajuherkkyys oli äärimmäisen paha alussa. Rinnat kasvoi räjähdysmaisesti alussa. Pojasta himoitsin pekonia, kiinalaista ja muuta rasvaista ruokaa. Poikamaha, närästystä, pahoinvointia, kahvia pystyin juomaan eikä hajuherkkyyttä. Linea negra tuli myöhään ja päättyi napaan. Nyt on pahoinvointia, maha on toisaalta alhaalla, mutta toisaalta levinneempi mitä pojasta. Kahvia juon, ei hajuherkkyyttä. Närästystä, lienea negra napaan saakka. Himoina nyt ainakin muumilimu ja jossain kohtaa ainakin salaatti. Rinnat alussa todella, todella kipeät, mutta ehkä alun imetyksen vuoksi en havaitse muutosta.

Nyt mahani on yllättävän siro, kun vierekkäin kuvia vertaa. Voi johtua toki ihan painostakin, että on hieman pienempi mitä edellisillä kerroilla. Näin katsottuna näyttäisi muistuttavan hieman enemmän tyttömahaa.

Oma intuitio on sanonut alusta saakka, että vauva olisi tyttö. En tiedä miten reagoisin, jos se onkin poika, mielikuva tytöstä on jo niin vahva! Nimi olisi valmiina ja pakko myöntää, että muutaman vaatteenkin ehdin jo kirpputoreilta ostaa tytölle. Kahdessa edellisessä raskaudessa oma mielikuva on pitänyt paikkansa, joten päätin luottaa siihen tälläkin kertaa. Oireet huutaa poikaa kun vertaa kahta edellistä raskautta, mutta silti se oma tunne jyrää oireiden yli. 

Raskauden alussa oli puhe, että sukupuoli jäisi kokonaan arvoitukseksi miehen toiveesta. Suostuin siihen, koska kummatkin jo löytyy, joten sellaista harrasta toivetta ei sen suhteen ole ja koska raskaus olisi viimeinen, niin olisi kiva kokeilla täysin yllätyksellinen  raskaus. Ehkä synnytykseenkin olisi saanut lisävirtaa ajatuksella, että siellä se sukupuoli selviää. Nyt kun jäin yksin ajattelen, että jännitystä on tässä raskaudessa jo muutenkin liikaa, joten ehdottomasti selvitän sukupuolen. Koen myös, että kiintymyssuhde on helpompi luoda jo raskausaikana, kun on jo jonkinnäköinen mielikuva tulevasta vauvasta.

Itse kuulun niihin, jotka pukee tytöt ja pojat erikseen. Tytölle paljon kukkakuoseja, röyhelöitä ja pitsiä, hempeitä värejä. Pojalle sitten graafista, yksinkertaista ja tummanpuoleisia värejä. Rakastan sen lisäksi unisex-vaatteita ja kuoseja ja etsin paljon samisteluvaatteita lapsille. Tietysti kun ennestään saanut samistella vain tytön ja pojan kesken, niin kuoseissa on tietty rajoite. Nyt saan sitten villiintyä kunnolla, kun oli vauva kumpi tahansa, on samistelukaveri jo olemassa samasta sukupuolesta.

Tarvikehankinnoissa en sukupuolta mieti, vaan sisustusta. Mikä sattumoisin tietysti on aika tylsä musta-valko-harmaa, joten hoitoalusta, kehto, vaunut sun muut tulee olemaan näissä väreissä riippumatta sukupuolesta. Sitten voisi ehkä tekstiileillä leikitellä, vaunuihin makuupussi, pyyhkeet, tutit ja tuttinauhat ostan sitten sen perusteella kumpi sieltä on luoksemme saapumassa.

Rakenneultra on 13.9. eli viikkoja tuolloin  21+1. Vielä on siis hetki odotusta siihen ja toivon todella, että sieltä saan hyviä uutisia ja sukupuolikin näyttäytyisi lopussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti