sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Lastenvaunuviidakko

Lastenvaunut on yleensä se kallein ja omalla kohdalla näin autottomana ehdottomasti tärkein hankinta. Nyt osuu jo toisen kerran tuplavaunujen hankinta eteen, koska kuopus on vasta karvaa vaille 2v vauvan saapuessa. Jälleen kerran oli mietittävä ja selattava monia vaihtoehtoja läpi, että mikä olisi se paras vaihtoehto omiin tarpeisiin. Ehdottomat kriteerit oli kapeus, vierekkäin istuttavat ja muuten pitkä käyttöikä, sekä tilava tavaratila. Olen jo pitkään tiennyt, mitkä valitsen, mutta eipäs-juupas minä aina tasaisin väliajoin hidasti prosessia niin, että vasta tänään klikkasin tilaa-nappia ja olen erittäin tyytyväinen valintaan. 

Mitä vaihtoehtoja siis kävin läpi ja mihin päädyin? 


Emmaljungan Double viking

Emmaljungia mulla on ollut nyt kolmet ja on kyllä merkki, mistä en vikaa ole kauheasti löytänyt. Esikoisella oli Ej mondial duo combit classic chrome -rungolla, jotka vaihdoin 1,5v jälkeen Super viking malliin, koska halusin kääntyvät etupyörät ja koska kuopus ilmoitti tulostaan heti hankinnan jälkeen, oli muunneltavuus ehdoton plussa. Ne olivat siis myös tuplakäytössä, mutta vain pienen hetken, koska olivat tosi raskaat ja kömpelöt työntää.. Varavaunuiksi päikkäreille ostin käytettynä City crossit leatherette kankailla, jotta olisi parhaat talvinukutuksiin. Ne on edelleen käytössä toistaiseksi. Nyt double viking malli houkutteli, koska ole  todennut Emmaljungan merkkinä niin hyväksi.

+ kapeat tupliksi
+ ulkonäkö
+ monta vaihtoehtoa kankaissa
+ renkaat saa vaihdettua mieleisekseen
+ kankaat ei haalistu
- yksikkökäyttöön joutuu ostamaan toisenkin rungon
- ehkä liiankin pieni istumatila, sekä vaunukoppa
- pienen oloinen tavarakori, vaikka niitä onkin kaksi

Isoin syy miksi en päätynyt näihin oli se, että haluan ns. valmiin paketin, enkä ostaa monia runkoja ja myydä pois alta turhia osia. Myös tavaratilan pitää olla riittävä, koska kauppareissut hoituu vaunuitse ja liikkeessä kokeillessani tila näytti aika hankalalta. Työnnettävyys oli jo tyhjillä vaunuilla melko raskas myös. Sen lisäksi koska jo super vikingin vaunukoppaa kävi ennen aikojaan pieneksi isolle pojalle, niin tässä vielä pienempi koppa olisi todella epäkäytännöllinen. 

Mountain Buggy Duet v3

Nämä olivat hyvin lähellä sitä, mitä vaunuilta halusin. Kapeat, pystyy käyttämään tuplina ja yksikkönä. Kuitenkin paljon vikoja oli ja moni asia ei ihan kuitenkaan loppujen lopuksi vastannut sitä täydellistä. Näitä en ole päässyt kokeilemaan, mutta monesti olen muiden vaunuja vilkuillut sillä silmällä lähietäisyydeltä. Tietysti alhainen hinta houkutteli kovasti näiden kohdalla. 

+ kapeat
+ ulkonäkö tuplina
+ hinta
+ monta värivaihtoehtoa kankaissa
+ lisää tilaa tavaroille sivukorissa 
+ käsijarru
- pieni tavarakori 
- ulkonäkö yksikkönä
- kankaat haalistuvat

Isoin syy miksi en näihin päätynyt oli tällä kertaa täysin laatu. Selailen monesti käytettynä harkitsemiani malleja, jolloin usein toistuu myynti-ilmoituksissa myös tyyppiviat ja näillä sellainen on erittäin vahvasti kankaiden haalistuminen. Monet ilmoituksissa näkemäni vaunut näyttivät rehellisesti kymmenen vuotta vanhoilta pelkästään kankaiden vuoksi. Myös jälleenmyyntiarvo oli aika surkea varmaankin kunnon vuoksi. Toinen oli se, että en yhtään pidä ulkonäöllisesti siitä, miltä nämä yksiköksi muunnettuna näyttää.. Tuntuu, että sivukori vie turhaan tilaa, vaikka kätevä onkin. Myös istuimia ei saa käännettyä, paitsi vauvan lisäosa tulee kasvot työntäjään päin. 

Bugaboo Donkey2

Noh, nämä nyt vastasivat sitten täysin sitä mitä hain. Kapeat, yksiköksi muunneltavat ja monipuoliset. Aluksi emmin paljon sitä, että jääkö nämä turhaksi sitten kun tuplia ei enää tarvita, mutta totesin sivukorin olevan niin kätevä sitten kuitenkin autottomana kauppareissuja ja muita kyläilyjä tehdessä, että lisätila on varmasti enemmän kuin tarpeen, vaikka leveyttä viekin. Bugaboo on suosittu merkki, mutta enemmän olen vikoja kuullut (ja niissä myynti-ilmoituksissa todennut), kuin hyväksi toteamastani Emmaljungasta. Myös pitkään mietitytti onko ne koko rahan arvoiset, vai maksaako tässä vaan merkki.

+ kapeat tupliksi
+ ulkonäkö tuplina
+ ulkonäkö yksikkönä
+ muunnettavuus yksiköksi
+ monta kangasvaihtoehtoa
+ sivukori
+ jälleenmyyntiarvo 
+ helposti saatavilla osia
+ tilavahko tavarakori
- kankaiden haalistuminen
- vaunukopan ulkonäkö
- hinta (laatu?) 

Näihin minä siis päädyin ja tilasin vaunut mustalla rungolla, melange grey kankailla ja ostin vielä lisänä comfort wheeled boardin adaptereineen. Kankaiden haalistuminen taas epäilytti kovasti, mutta koska ongelma näyttäisi olevan mustassa värissä, niin uskalsin luottaa vähän paremmin harmaiden kankaiden kestoon. Iso plussa seisomalaudasta, johon kuuluu myös istuin. Aiemmin käytössä ollut bumpriderin vastaava oli ihan ok, mutta lopulta meni käytössä rikki. Lisäksi koska kyseessä on Bugaboon oma malli, niin uskon sen toimivan paremmin vaunuissa. Vaunukopan ulkonäkö ei miellytä, mutta koska se on tilava ja näin käytännöllinen, on ulkonäkö tässä kohtaa sivuseikka.

Selasin pitkään Bugaboon donkey vaunuja käytettynä, mutta koska vanhemmasta mallista pyydetään vain paria sataa vähemmän mitä uutena uusimmasta mallista, päädyin tilaamaan vaunut uutena, jolloin plussaa tietty myös takuu. Vaunut ostin Babymax.nl sivulta, eli Hollannista saakka. Säästin hinnassa melkein 400€, joten kukkaro päätti tässä kohtaa enemmän kuin tahto tukea suomalaisia jälleenmyyjiä. Toimitusajaksi annettiin 3-4 viikkoa, joten pitkä odotus on edessä ennen kuin pääsen kokeilemaan ja ihastelemaan vaunuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti