sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Matkalla lasten kanssa

Tammikuussa jo tuli varattua Tjäreborin kautta ensimmäinen perheloma Teneriffalle kahdeksi viikkoa. Noh, sattumoisin yksi jäsen jättäytyi matkasta pois, mutta onneksi alkuperäisen suunnitelmaan kuului jo anopin mukaan tulo, joten yksin ei tarvinnut matkaa tehdä lasten kanssa. Päädyttiinkin sitten vielä n. kuukausi ennen matkaa vaihtamaan matka viikon matkaksi Mallorcalle. Oli kyllä todella hyvä päätös, viikko oli just eikä melkein sopiva aika lapsille, vaikka itse olisikin sen pari viikkoa jaksanut köllötellä auringossa. Hotellista tai paikasta ei hirveästi tiedetykään ennen matkaa, mutta aivan täydellisesti meni sekin valinta. 


Hotellimme oli neljän tähden hotelli Viva Sunrise Mallorcan Alcudiassa. Hotelli oli kyllä jokaisen tähden arvoinen, todella siisti ja tilava. Lastenaltaaseen oli panostettu ja siellä oli monenlaista viihdykettä lapsille, eikä todellakaan ollut tunkua missään vaiheessa päivää. Hotellin väki ystävällistä ja palvelut lähellä ja helposti saatavissa. Vuokrasimme vauvapaketin, mikä sisälsi matkasängyn, syöttötuolin ja matkarattaat. Omia rattaita ei siis otetukaan mukaan, joten ilman ei olisi pärjätty. Matkaa merenrannalle oli hotellilta n. 500m ja matkalla olikin kaikki ravintolat, sekä kaupat tuliaisia ym. shoppailuja varten. Pidemmälle ei siis tarvinnutkaan mennä. 


Emme ottaneet valmismatkalle aterioita, joten ostimme kaupasta tarvittavat ja kävimme illallisella aina eri ravintoloissa kokeilemassa paikallista tarjontaa. Vaikka all inclusive kuulostaa täydelliseltä valinnalta lapsiperheelle, niin tämän kokemuksen pohjalla en kyllä tule sitä vaihtoehtoa valitsemaankaan enää. Aluksi vähän jännitti, että miten ne ruokailut sitten hoituukaan, mutta koska hotellihuoneessa oli mikro, uuni ja keittolevyt, niin huoli oli täysin turha. Rahaa säästyi ihan mielettömästi ja sai itse valita ja vaikuttaa siihen, mitä söi ja missä kävi syömässä, eikä tarvinnut mennä hotellin aikataulujen mukaisesti.

Lentomme lähti Suomesta klo 16.25 ja matkasimme Hämeenlinnasta lentokentälle junalla. Ostin ennakkoon säästöliput ic-junaan, jossa tunnin matka meni lasten leikkiessä leikkivaunussa. Tikkurilasta pääsi alle kymmenessä minuutissa lähijunalla lentoasemalle ja sinne saavuimme hyvissä ajoin ennen lähtöä. Söimme päivällisen lentokentällä, koska aterioita emme myöskään valinneet lennolle. Lento jännitti kovasti, mutta neljän tunnin lentomatka meni oikein sujuvasti välillä torkkuen ja ikkunasta maisemia ihaillen. Mallorcan päässä odotti sitten bussikyyti hotellille, mikä vei vielä 45min. Se oli ehkä helpoin osuus matkasta, koska kummatkin lapset olivat jo sen verran nuutuneita, että nukkuivat koko matkan. Takaisin paluu sujui matkojen osalta melko samalla kaavalla. Lähtöaika oli 12.25, mutta lento olikin melkein viisi tuntia myöhässä. Hienosti kuitenkin jaksoivat lapset hyvin vähällä kiukulla odotella kentällä ja kotiin palattiinkin tällä kertaa autokyydillä, mikä oli erittäin hyvä, koska viivästyksen vuoksi kello lähenteli jo puoltayötä.

Itse matka sujui pitkälti veden ääressä, merenrannalla tai hotellin uima-altailla. Retkiä emme edes harkinneet, enkä niitä raskaana ollessa olisi varmasti jaksanut toteuttaa. Muuten raskaudella ei ollut vaikutusta matkan kulkuun, ainoastaan tukisukat oli syytä muistaa jalkaan lennolla ja tarkkailla normaalisti syömisiä. Loma olikin täydellinen löhöloma täydelliseen aikaan, täydellisessä seurassa. Sai viikon ajan irtioton arjesta ja hengähtää kaikesta viimeaikaisesta.

Ehdottomasti lomailen heti mahdollisuuden mukaan uudestaan, lapset eivät todellakaan vaikeuttaneet loman toteutusta, vaikka pieniä vielä ovat. Lasten kanssa matkalla oli siis täydellistä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti