sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Syyskuulumisia

Syksy on jo kovaa vauhtia päällä ja sen mukainen on mielentilakin. Toisaalta rakastan syksyä, värejä, pimeneviä iltoja ja sitä tavallista arkea, mikä nykyään on ainut asia, mikä pitää minusta vielä otetta. Toisaalta taas väsyttää enemmän, arki on tavallaan raskaampaa, kun pitäisi venyä moneen asiaan, mutta saamattomuus ottaa vallan pahimpina hetkinä. Annan itselleni kyllä nykyään paljon anteeksi, ei ole pakko jaksaa ja etenevän raskauden vuoksi jaksaminen onkin vähän kortilla.

Esikoinen käy kerhossa neljästi viikossa aina klo 9-12. Matkaa kerholle on parisen kilometriä, kävellen puoli tuntia. Viemiset joko pyörällä, tai kävellen kostautuu aina levossa harkkasupistuksia ja nykyään jo vähän aaltomaisina "menkkakipuina"  jotka ei kuitenkaan ole supistuksia, vaan rasituksesta johtuvia kehon käskyjä hellittää. Onneksi naapurissa asuva anoppi on helpottanut paljon, kun järjestää työpäiviään niin, että pääsee viemään ja hakemaan silloin tällöin. Kahdesti viikossa käy luonani myös kotiapu niin, että kuopus jää hänen kanssaan kotiin ja pääsen kahdestaan esikoisen kanssa kerhoon. Myös satunnaiset käynnit esim. lääkärissä ja neuvolassa hoituu parhaiten niin, että lapset saavat jäädä kotiin ja pääsen yksin käymään niissä.


Oma mieliala on jo vähän kohentunut ja pieni pesänrakennusvietti alkaa heräilemään pikkuhiljaa. Vaatehankintoja olen tehnyt kirppareilta ja ostoslista tarvikkeille on jo pitkään ollut valmiiksi katsottuna. Muutama pakkomiellekin ehtinyt syntyä joistain tarvikkeista ja pää on täynnä diy-projekteja, joista aloitin villasukkien kutomisella. Kotiäitinä aikaakin riittää iltaisin ja päikkäriaikaa  kivasti kaikelle tekemiselle. Toivottavasti ei vaan lopu viikot kesken, kun on niin paljon tehtävää.

Viime viikolla (rv23+6) oli kelaneuvola, missä ei tullut ilmi ainakaan mitään uutta itselle. Äitiysavustuksen otan jälleen kerran rahana, mikä onnekseni noussut tänä vuonna kolmellakymmenellä eurolla, eli kokoan itse omaa silmää ja tarvetta vastaavan äitiyspakkauksen sillä 170€, joka kohta jo kelan nopeasta toiminnasta kolahtaa tilille. Äitiys- ja vanhempainpäiväraha on sama mitä esikoisesta.

Painoa oli neuvolakäynnillä tullut 2kg, eli lähtöpainoon kilo. Kuitenkin painonnousu johtui vain viikon matkasta, jolloin tuli viisi (5kg!!) painoa lisää! Tietysti, koska jo viikossa paino ehti pudota 3-4kg, niin kyse oli vain turvotuksesta ja ylensyönnistä. Viikko neuvolan jälkeen paino oli taas sama, eli -1kg lähtöpainoon. Onneksi painoa ehtii kertyä vielä loppua kohden, vaikken toivo samanlaista nousua mitä edellisillä kerroilla (25-30kg..) joten tämä maltillinen painonnousu sopii kyllä minulle. Sf-mitta oli 22cm ja hb sekä verenpaine hyvät. Proteiini oli pissanäytteessä koholla yhdellä plussalla, mutta koska muuta oiretta ei ole, niin tuli vain kehoite mittailemaan kotona verenpainetta silloin tällöin.

Sen lisäksi Hämeenlinnassa on käynnissä savuttomat vauvat - kampanja, minkä ideana on lisätä tietoutta raskausajan tupakointiin, sekä toimia kannustimena raskaana oleville tupakoitsijoille lopettamaan savuttelu. Neuvola käynnin yhteydessä puhallutettiin häkämittariin ja puhalsinkin pyöreät nollat. Sain kortin, mitä näyttämällä saa tapahtumaan osallistuvilta yrityksiltä kertaluontoisia etuuksia. Todella hyvä kannuste ja toivottavasti kampanja toimii toivotulla tavalla, hyvä Hämeenlinna!

http://www.hameenlinna.fi/savuttomatvauvat/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti