perjantai 13. syyskuuta 2019

Loistavampi lastenhuone

Lasten ollessa poissa on lastenhuoneen ovi pysynyt suurimman osan ajasta kiinni. Kuitenkin innostuin nyt ajan kanssa puuhailemaan siellä ne pienet loppuviimeistelyt, joten on esittelyn aika.


Viime viikolla teimme mummini kanssa pienen kierroksen Ikeassa ja sieltä mukaan tarttui juuttimatto. Tämän maton olin tarkoittanut eteiseen ja olisin siitä irrottanut nuo värilliset nyörit. Kotona oli mattoa kuitenkin vielä sovitettava lastenhuoneeseen ja sinne se jäi. Joka päivä tykkään tuosta matosta enemmän ja se olikin se jokin, mitä huone kaipasi.


Uusia tavaroita vanhaan verrattuna tässä huoneessa on vain nuo älyttömän kätevät Aykasan säilytyskorit, joita löytyy rivi sängyn alta, sekä kaapista. Näiden korien ostoon loppui lastenhuoneen lelukaaos, nimittäin näihin koreihin osaavat kumpikin lajitella lelut takaisin. Ehkä toisaalta se oppikin lienee mennyt jo perille, kun olen tarpeeksi usein jaksanut muistuttaa lelujen takaisin keräämisestä ennen uuden leikin aloitusta.

Aykasan väreinä ovat grey, coconut milk ja warm taupe. Jälleenmyyjänä lämmin suositus lildecorille, josta omani olen ostanut alle vuorokauden toimitusajalla.Lasten huoneesta löytyy yksi hyllykaappi ja yksi tankokaappi. Vaatteita säilytän omassa makkarissani, joten nämä kaapit kätkevät kaiken ison tavaran sisuksiinsa.

Pehmoleluista yli puolet lahjoitin muuttopäivänä Hopelle ja jäljelle jääneet pehmot saivat uuden kodin kirpparilta löytämästäni rottinkikorista.Ikean Ivar kaappi kätkee ovien taakse edelleen ne kirjat ja nuppipalapelit ja nyt myös Aykasan koreissa helposti lajiteltuna ja saatavissa olevat little Pet Shopit, ryhmä Hau lelut, Pipsa Possun taloon kuuluvat tarvikkeet ja muut pienemmät lelut.

Duplojen säilytys on ollut hankala miettiä ja eri ratkaisuja olen pallotellut useasti pääni sisällä. Kuitenkin ne ovat jo hyvän tovin olleet ihan vaan paperipussissa ja sieltä ne pääsevätkin lähes päivittäin leikkeihin, joten tämä ratkaisu on ollut todella toimiva.


Mitä lastenhuoneen värimaailmaan tulee, niin en ole tällä kertaa valinnut mitään tiettyä väriä. Huonekaluista tuleva puun sävy, sekä juuttimatto antavat tarpeeksi lämpöä ja toimivat valkoisen lattian kanssa paremmin kuin hyvin. Henna Adelen eläinjulisteet hankin jo aikoja sitten, mutta täällä ne pääsevät paremmin esiin ja ovat samaa ruskeaa sävyä muiden kanssa.

Juuttimaton raidoista olen ajatellut nappaavani muutaman värisävyn lisää koristetyynyihin sekä langan väreihin työn alla olevaan seinäkoristeeseen.Huone on pieni. Oikeastaan ei sen pienempi mitä edellisessä asunnossa ja tämä nykyinen on oikeastaan järkevämpi sisustaa. Leikkitilaa on tarpeeksi ja lapset viihtyvät. Toisin kuin edellisessä asunnossa, täällä lelut pysyvät huoneessa, eivätkä soluttaudu olohuoneen sisustukseen mukaan. Siivous on nopeaa, koska kaikille leluille löytyy oma paikka.Tarkoituksenani oli tehdä viihtyisä, sopivasti lapsekas, sopivasti neutraali huone niin tytölle, kuin pojillekin sopivaksi. Hyvin onnistuin, vaikka itse sanonkin.

4 kommenttia:

 1. Kivan ja käytännöllisen näköistä. Mistä tuo kauppaleikki"hässäkkä" on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 Tuon kioskin ostin kirpparilta. Tuossa ei ole mitään merkkiä missään, niin en yhtään osaa sanoa alkuperästä..

   Poista
 2. Kaunis lastenhuone! <3
  Ihania yksityiskohtia.

  VastaaPoista