lauantai 21. joulukuuta 2019

Kaksplus blogiverkoston joulukalenteri - inspiraatiota paketointiin


Tervetuloa (taas) Kaksplussan verkostoblogien joulukalenteriin! Joulukalenteriluukuista löytyy mm. ihania leivonnaisia, itsetehtyjä lahjoja sekä koristeita, kauniita kattauksia ja jouluisia somistuksia. Tämän luukun myötä toivotan (jälleen) teille lukijoilleni, tai muuten vain tänne eksyneille ihanaa joulun odotusta!


Tämän joulun paketointihetki oli tarkoituksella viime hetkille jätetty. Oikeastaan muita vaihtoehtoja ei edes olisi ollut, sillä lasten ollessa päiväkodissa on vauva vaatimassa huomiota ja iltaisin nukkumaanmenon vaikeus lapsilla tekee omista ilta-ajan toimista mahdottomia. 

Joten tänä parittomana viikonloppuna Vilhon mennessä nukkumaan keräsin olohuoneen lattialle kaikki lahjat ja paketointitarvikkeet ja aloin hommiin. 
Viime vuonna ostettu valkopohjainen "sanomalehti"paperi pääsi käyttöön, kuten myöskin viime vuonna hyväksi todettu Tigeristä ostettu ruskea paperi. Aluksi olisin toteuttanut yhden ideoista painaa (esim perunalla) ruskeaan paperiin itse kuvioita, mutta koska edellä mainittujen syiden vuoksi aika oli rajallinen, päätin jättää sen toteutuksen ehkä ensi vuoteen. Kuitenkin ruskea paperi on sen verran pelkistetty, että kaipaa rinnalleen jotain yksityiskohtia. Kuivatut appelsiinit ovat todella helppo, edullinen ja monipuolinen koriste jouluun. Niistä saa tehtyä kransseja, koristeita leivoksiin, paketteihin, kortteihin.. Tänä vuonna appelsiinien lisäksi kuivatin myös muutaman verigreipin ja lopputulos on mielestäni appelsiineja kauniimpi ja jouluisempi. 

Hedelmien lisäksi kuivatut, tai tuoreet kasvit ovat hienoja somisteita. Eucalyptuksen oksa, heinät ja puuvillan oksa sekä tietysti jouluisemmat havupuiden oksat ovat kaunis lisä sujautettavaksi lahjanarun alle.


Kuivattu kanelitanko on kaunis sellaisenaan koristeeksi, mutta tuoksuu myös kivan miedosti. Kanelitanko sopii myös loistavasti leivonnaisten koristeeksi, mutta myös vaikka jouluiseen kattaukseen liinan päälle aseteltuna. Itse ostin pussillisen kuivattuja kanelitankoja Tigerista. 

Tigerista löytyi myös perinteisten punavalkoisten karkkitankojen sijaan ruskeavalkoisia karkkeja, jotka päätyivät syötäviksi pakettikoristeiksi. 
Lahjanaruina en ole tykästynyt siihen peristeiseen kiiltävään muovinaruun. Sen sijaan juuttinaru ja paperinaru ovat jo sellaisenaan hienoja, eivätkä vaadi saksilla kihartamista. Mitä huolettomampi viimeistely narulla, sitä kauniimpi lopputulos. Näiden narujen lisäksi kaivelin ompelulaatikosta ylimääräisiä puuvillakanttinauhoja, joita voisi halutessaan myös kierrättää muuhun tarkoitukseen.


Pakettikortit ostin myöskin Tigerista, kuten kirjainleimasimet jo viime vuonna. Tämä tyyli ei ole helpompi ja aikaa säästävä, mutta kiva lisä pakettien ulkonäköön. Leimasimien käyttöä kannattaa aina muutamia kertoja harjoitella, jotta lopputulos olisi siistiä. Tälläkin tavalla voi toteuttaa vähän eri tyylejä, mutta kokeilemalla ja muutaman kerran hermot menettämällä lopputulos on varmasti vaivan arvoista.


Lahjojen paketointiin on kivaa ja luovaa puuhaa. Ideoita keksin yleensä päästäni, tai oikeastaan sinne  päähäni ovat varmasti tallentuneet monet monet kauniit kuvat pinterestin ja instagramin maailmasta. Lapset eivät vielä varmasti välitä minkä näköisen paketin saavat - oikeastaan he luultavasti ilahtuvat eniten värikkäistä kuosipapereista -, mutta itselleni kauniin paketin antaminen on myös eräänlainen osoitus käytetystä vaivasta lahjan saajaa kohtaan.

Aina ei toki aika, tai vaikka taito riitä. Onneksi jouluisin löytyy melkein joka kaupasta partiolaisia, tai muita vapaaehtoisia paketoijia, jotka loihtivat lahjat kääreisiin puolesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti