tiistai 30. huhtikuuta 2019

Vappu, se pieni juhla arjen keskellä

"Äiti, tänään on paras päivä ikinä. "-totesi Eevi syödessämme vappuruokaa.

Aamulla oli viikon ainoa herääminen päiväkotiin. Tiedossa oli päiväkodin vappubileet, johon saisi pukeutua naamiaisasuun. Eevi valitsi yllätys, yllätys asukseen Frozen Elsan ja joulupukilta lahjaksi saadut asusteet pääsi kerrankin kunnon käyttöön.
Mä lähdin itse vähän extempore vaunulenkille järven ympäri, jolloin kilometrejä kertyi seitsemän sen yleisemmän lyhyemmän parin kilometrin sijaan.

Suunnitelmaa tälle päivälle ei oikeastaan ollut, koska missään ei järjestetty mitään erityistä toimintaa. Kuitenkin halusin tehdä päivästä jokseenkin tavallisesta poikkeavan, koska aina tarvitaan juhlaa arjen keskelle.

Laitoin munkkitaikinan kohoamaan ja pakkasin pienen kassin eväsretkeä varten. Lähdimme päiväkodista suoraan puistoon retkeilemään ja nauttimaan ulkoilmasta lisää.


Kotona puhallettiin ilmapallot ja serpentiinit. Syötiin, leivottiin ja paistettiin munkkeja. Pelkästään ilmapalloista ja serpentiineistä oli lapsille iloa sen verran, ettei muita leikkejä kaivattukaan.
Tänään mä kävin lenkin jälkeen kaupassa. Ostin itselleni taas kukkia. Tällä kertaa - ensimmäistä kertaa, siksi kun on hyvä mieli. On ollut jo jonkin aikaa. Syitä on monia, lähipäivien menneet ja tulevat tapahtumat, joita avaan ehkä lisää seuraavaksi. Yllättävään mielen nousuun suunä myös suunnitelmat kesälle, vertaistuki ja nauru.

Tänään ei ollut ehkä paras päivä ikinä, kuten Eevillä, mutta hyvä päivä kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti