maanantai 27. toukokuuta 2019

Perhekuvaus studiossa ja miljöössä

Kuvaus toteutettu yhteistyössä Salla S photographyn kanssa. 


Viime viikolla toteutimme paikallisen valokuuvaajan kanssa perhekuvauksen hänen studiollaan Parolassa. Tämä oli ensimmäinen ammattilaisen toteuttama kuvaus sekä itseni, että lapsilleni. Kuvaus on ollut koko ajan ajankohtainen ja paikallisilta Facebook-ryhmistä Salla S photography pomppaa lähes poikkeuksetta suositelluimpien valokuvaajien listaan, joten odotukset olivat jo sen puolesta erittäin hyvät valmiiksi.

Studioon on Hämeenlinnan keskustasta vain kymmenen minuutin matka - ja mikä parasta autottomalle, sinne pääsee myös todella helposti bussilla. Saimme kuitenkin kyydin ja saavuimme perille jo ulkoapäin ihanan vanhan Tehdasvillan rakennuksen pihaan. Rakennuksen toisesta kerroksesta löytyi vielä ihanampi näky. Sävyltään vaalea ja isojen ikkunoiden ansiosta valoisa studio oli omaan esteettiseen silmään täydellinen; koko huoneen pituudelta kaunis rouhea tiiliseinä, sekä itse kuvausrekvisiitta oli monipuolinen, mutta selkeään värimaailmaan suunniteltu.
  


Aloitimme yhteiskuvilla ja vaihdoin sitä varten yhtenäiset vaatteet kaikille. Tilanne oli kaikille uusi ja jännittävä, mutta todella nopeasti jännitys katosi ja lapsetkin heittäytyivät mukaan. Kuvausapureina toimi hauskat pehmolelut, joita sai myös välillä halata ja tutkia tarkemmin. Eevi ja Ilpo saivat kumpikin toimia myös kuvaajan roolissa, mikä oli tietysti lasten mielestä erityisen hauskaa. Vilhon pitäessä evästaukoaan Eevistä ja Ilposta otettiin sisarus- ja yksittäiskuvia sekä heidän pitäessään evästaukoa pääsi Vilho puolestaan parrasvaloihin.

Asuja olin varannut 2-3. Asujen vaihto sujui oikein hyvin ja samalla pääsivät jokainen taas uusiin yksittäiskuviin. Vilho ei ollut ollenkaan kuvaustuulella ilman minun syliäni ja Eevi ja Ilpo olivat ymmärrettävästi myös kiinnostuneita kaikesta rekvisiitasta ympärillä. Kuvaustilanteeseen ei aina maltettu tulla takaisin, paitsi sitten pienen hauskuuttelun kautta taas mielellään. Siirtymätilanteet olivat lapsistakin mukavia ja monesti he itse hakeutuivatkin uuteen kuvaustilanteeseen. Sujuisipa kotonakin aina yhtä jouhevasti!Kolmen lapsen onnistunut yhteiskuva on lähinnä tuurista kiinni, ainakin mitä olen kotona kuvia ottaessa jo itse todennut. Eevi ja Ilpo toimivat suloisena tiiminä, mutta joukon jatkeeksi lisätty Vilho ei ilman äidin syliä halunnut poseerata sisaruskuvissa. Useasti kävi mielessä, että tuleekohan yhtään onnistunutta kuvaa, vai onkohan kaikki touhukkaan kolmikon kanssa jollain tapaa epäonnistuneita. Yllätyinkin todella positiivisesti, että niin monta onnistunutta kuvaa tuli meistä kaikista.


Minulla oli myös monta omaa toivetta mielessä, joista itseasiassa kaikki tulivatkin toteutuneeksi jo Sallan toimesta. Lasten oli myös oikein helppo ja sujuva toteuttaa luonnollisia kehoituksia, kuten esim suukko poskelle, hali äitille, käsi veljen ympärille. Kuvista tuli myös ihanan luonnollisia, koska suukkoja ja haleja jaettiin ilman kehoitustakin sekä kameran edessä oli helppo hymyillä.Koska tehdasrakennus on upea sekä ulkoa että sisältä, otettiin lopuksi myös muutama ulkona otettu kuva tiiliseinää vasten. Miljöö näyttää todella mahtavalta kuvissa ja ulkona lapsetkin innostuivat kameran eteen uudestaan. 

Tässä vaiheessa myös kyytimme saapui meitä hakemaan ja tuli aikaa ottaa myös minusta muutama kuva. Täytyy todeta, että en todellakaan viihdy kameran edessä ja olin varma, että yhtään hyvää kuvaa ei ainakaan tule, tai olen liian kriittinen itseäni kohtaan niissä. Kuitenkin taaskin sain yllättyä positiivisesti, sillä kuuliaisesti Sallan opastuksia toteuttamalla tulikin todella kivoja kuvia aikaan.
Sum summarum kuvaustilanne oli rento, kiireetön ja hyvin, hyvin lapsentahtinen. Itse olin se, jolla loppua kohden nousi pieni hiki pintaan, mutta Salla osasi selvästi työskennellä etenkin lasten parissa lapsille oudossa tilanteessa ja lopputulos on kaikille mieluinen. Erityisesti itse pidän kuvien sävymaailmasta ja monipuolisuudesta sekä siitä, että kuvissa huokuu se aito sen hetkinen tunne ilman pakonomaista pönötystä. 

Valokuvaajaa valitessa monella on varmasti ne omat kriteerit mietittynä. Sallan kanssa saa otettua studiossa upeita pelkistettyjä vaaleansävyisiä kuvia, monipuolinen rekvisiitta antaa taas kuviin ihanan lisäsäväyksen sekä tehdasrakennuksen ympäristö antaa monia mahdollisuuksia toteuttaa omanlaisia kuvia. Salla tekee myös miljöökuvauksia kaunista luontoa apua käyttäen ja kuvauskeikkoja eri tilaisuuksiin. Ennen kuvausta Sallalta saa tarpeen tullen myös vinkkejä kuvausvaatteisiin sekä vinkkejä ja ohjeita itse kuvaustilannetta varten. Studiolla on otettu myös pienimmät asiakkaat ihanasti huomioon, sillä sieltä löytyy kosteuspyyhkeitä, hoitopöytä ja potta.

Myöskään pienet esteettiset ongelmat - kuten sisarrakkaudesta syntynyt kirkuvanvieoletti musta silmä Eevillä - ei kuvausta haittaa, koska kuvien editointi kuuluu kuvaukseen ja lopputulos on luonnollinen ja virheetön.

Luonnollisuus, lapseentahtisuus ja kuvien monipuolisuus on ne omat kriteerini, jotka kaikki täyttyivät kaikki odotusten mukaisesti. Saimme lasten kanssa ihanan kokemuksen, muistoja myös kuvien muodossa sekä uuden luottokuvaajan tulevia kuvia varten, jota voin aidosti suositella teille muillekin!

Salla S photographyn instagramissa löytyy paljon upeita kuvia lisää, käykää kurkkaamassa!5 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia! Ootte kyllä kaunis perhe❤
  Ihanat nuo sun housut. Mistä ne on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!!
   Housut ovat henkkamaukasta ostettu juuri hetki sitten. :)

   Poista
 2. Ihania kuvia, juuri tällaisistä itsekin haaveilen. Hauska kontrasti noiden tiiliseinien ja kotona valkoisessa ympäristössä otettujen välillä. Tosi kiva, että valokuvaajanne osasi ottaa lapset huomioon. Se on varmasti tärkeää kuvaustilanteessa.

  VastaaPoista