lauantai 11. toukokuuta 2019

Valkovuokkokimppu kädenjäljistä - helppo ja nopea äitienpäiväkortti

Pikkulinnut lauloi, että päiväkodissa on askarreltu äitienpäiväkortit minulle. Innokas nelivuotias on vain vaivoin saanut pidettyä kortin salassa, vaikka kovasti on vihjeitäkin jo kerennyt lipsauttaa kortin ulkomuodosta.


Kotiin pistin siis näin lauantai aamuna pystyyn pienen ja nopean (vauvan aamupäiväunien ajan kestävän) äitienpäiväkorttitehtaan.

Tarvikkeina näihin taideteoksiin käytettiin värillisiä korttipohjia, vesivärejä (sormivärit olisivat olleet paremmat) ja itse taiteilijoiden käsiä ja sormia.


Koska sotku ja käsillä työskentely on lapsista aina mieluisin vaihtoehto, syntyi kortit kuin itsestään leikin lomassa. 


Ensiksi siis painettiin kädenkuvat korttipohjaan. Lapset tekivät kumpikin kolme korttia, joten kortit ehtivät hyvin kuivua työnteon ohella, eikä taukoja tarvinnut sen puoleen pitää. 

Sormilla painettiin valkovuokoille keltainen keskusta. Samalla nimettiin sormia ja opeteltiin niiden nimiä ulkoa. 


Myös sormin jatkui työn viimeinen vaihe, eli terälehtien maalaus. Isompi osasi laskea viisi terälehteä jokaiselle kukalle.


Ja valmista!

Mulle valkovuokot kuuluu ehdottomasti äitienpäivään. Joka äitienpäivä on kerätty sisarusten voimin iso kimppu valkovuokkoja äitille sekä mummille ja itsekin olen saanut joka vuosi samanmoisen kimpun kukkia.

Kukat voi tietysti maalata mieleisen väriseksi, mutta näin äitienpäivänä lasten omin käsin tehty kimppu valkovuokkoja on varmasti mieleinen ja säilyy pidempään kuin oikeat valkovuokot.

Me jatkamme nämä kortit mukana äitienpäivän viettoon omalle äidilleni. Hyvää äitienpäivää jo etukäteen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti