perjantai 4. tammikuuta 2019

Katkeruus on sielun syöpä

Niin ne lapset lähtivät. Viimeksi lähtivät lokakuussa, eli melkein kolme kuukautta sitten. Syy, miksi eivät ole tässä välissä isällään olleet on se, että minä katkera akka kielsin ison henkisen romahduksen (ks: takaisin alkuun) jälkeen viemästä lapsiani "tädille", koska päänuppini ei sitä yllättäen kestänyt. Armaan pian-entisen-aviomieheni ratkaisu tilanteeseen oli se, ettei hän lapsia sitten jostain kumman syystä halunnut nähdä, tai siis ottanut enää luokseen, vaikka koitin kovasti viesteitse silloin jo painottaa, etten häntä muuten ole estänyt heitä tapaamasta, vaan en ainoastaan halunnut hänen vievän heitä tuon ko. henkilön kotiin. Tietysti tuohon pystyn vaikuttamaan vain sen ajan, mitä tässä nyt ollaan oltu ilman mustaa valkoisella lastenvalvojan sopimuksista. Ei sitä sopimusta olla vieläkään tehty, vaan se menee ensi kuulle, mutta päätin tällä kertaa olla työntämättä nokkaani siihen, missä he viettävät aikaansa, koska tarvitsin itselleni tämän vapaaviikonlopun ja haluan tapaamisten pysyvän tästä eteenpäin säännöllisinä, jotta arki alkaisi rullata eroperheenä jo ennen vauvan syntymää.

Kerroin kuitenkin aika painokkaasti, että tämä millä hetkellä hyvänsä synnyttävä ja vastasyntyneen sekä kahden pienen lapsen kanssa arkea aloittava äiti on juuri alle viikko sitten saanut purettua mielialalääkityksensä, eli toivoi asian vastuullista huomioon ottamista tämän viikonlopun osalta, koska etenkin vauva ja lapset tarvitsisivat enemmän kuin koskaan järjissä pysyvää äitihahmoa, joka 90% tätä arkea pyörittää. Lopputulos oli tuon vastuullisen ja huomioonottavan vanhemman mielestä sellainen, että hän tulee "tätinsä" kanssa yhdessä autolla hakemaan lapsia luotani, tai siis lasten  mummilta, koska mä en edelleenkään aio häntä naamatusten tavata ja jatkavat matkaa myös yhdessä. Mikä mainio idea! Hetken tuota tietoa sulateltuani yllätyin kuitenkin iloisesti, että ne jo vähän katkeruudesta ja surusta kostuneet silmät alkoivatkin äkkiä kirkastua ja avautua silkasta pöyristyksestä ja paremman sanan puutteessa vahingonilosta.

Tuollaisen miehen peräänkö olen monta kuukautta itkenyt? Tuollaisen, joka pyynnöstä huolimatta osoittaa kaikella tapaa arvostuksensa ja myötätuntonsa mua kohtaan kaiken sen jälkeen, mitä olen kohta puolen vuoden aikana käynyt läpi? Ja voi tuota, joka hänet nyt on huolinut. Jokin tunne, vahva sellainen, lienee jo pysyvästi poistunut ja arvostus itseä kohtaan jatkaa noususuuntaa. Ansaitsen todellakin enemmän ja tiedän jo, että keskittymällä siihen pääsen viimeisistäkin katkeruuden rippeistä eroon, jos se on edes kokonaan mahdollista tässä tilanteessa.


Olenko siis sittenkin jo saanut sen yhden raskaan askeleen otettua pysyvästi eteenpäin? Entisiä katkeruuden ja epätoivon kyyneliä (aggressiivista huutoitkua) ei siis näy ja aloitin oman niin kovin ansaitun lapsivapaan viikonloppuni oikein hyvillä mielin suukoteltuani ja halittuani lapsiani kahdelle päivälle varastoon. Onnesta hykerrellen aloitin ensimmäisen keskeneräisen diy-projektini lämmöllä ajatellen mahassa mylläävää vauvaa, eikä se onni pilaantunutkaan tällä kertaa oman mielen negatiivisuudella ja niissä tunteiden pyörremyrkyssä vellomisella.

Toki tämä on vain tämän hetken ja päivän mieliala, mutta jos sitä peilaa edelliskertaan, niin uskallan jo sanoa, että hyvin menee. Jotta en olisi katkeroitumattomuudessani täydellinen, niin toivotan hänelle, tai siis heille, oikein paskaa loppuelämää ja tiedän myös viestini välittyvän suoraan tätä kautta.

8 kommenttia:

 1. mahtavaa että olet saanut tuollaisen mindsetin nyt, sille varmasti on tarvetta kun vauva jo kohta syntyy. Valtavasti voimia sinulle ja tosiaan, mitä sitä paskalla kun ei ole peltoakaan! Tuo miten ex-aviomiehesi kohteli sinua ja lapsianne ja miten ”hienotunteisesti” asiat on hoidettu eron jälkeen kertoo kyllä tasan aiitä ihmisestä tarvittavan, saatika sitten siitä ”tädistä” joka voi katsoa itseään peilistä vielä tämän jälkeen! Ei kyllä edes sanat riitä kuvailemaan miten VIHAINEN minäkin täällä tuntematon ihminen olen, ihan uskomatonta. Kaikki maailman voima ja rakkaus sinulle, sinua tulee odottamaan ihmeelliset asiat <3 ja karman laki kyllä hoitaa muut asiat puolestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa etten ole yksin ajatuksieni kanssa. Odottelen myös sitä karmaa ja aivan varmasti kolahtaa jossain kohtaa elämää heille kummallekin samoin verroin takaisin. Pitäkööt tunkkinsa niin mä pidän oman onneni lapsieni kanssa. :)

   Kiitos sinulle!❤️

   Poista
 2. Et todella ole yksin ajatuksiesi kanssa.
  Minulta heruu jonkinlaista ymmärrystä siihen että miehesi ihastui siihen tätiin ja toisinpäin mutta sen jälkeen ovat toimineet varsin tahdittomasti. Tulee jotenkin mieleen, että miehesi olisi sinua ainakin 10 vuotta nuorempi mutta ikäsi huomioiden se tuskin on mahdollista :D
  Kypsä mies olisi ihastuttuaan kuitenkin taistellut perheensä edestä. Ja mikäli silti rakkaus sinuun ei olisi enää riittänyt, olisi hänen tullut opetella elämää (eroperheen elämää) ensin aivan yksin. Ilman tätiä. Hurjaa ja lapsellista syöksyä uuteen suhteeseen noin. Vielä ällöttävämpää on, että ilmeisen pian esitteli tädin teidän lapsillenne.
  Tuo täti lienee myös varsin nuori, ehkä itse lapseton? Empä itse edes ensirakkauden huumassa arvaisi alkaa suhteeseen miehen kanssa joka jätti raskaana olevan vaimonsa. Kyllä hälytyskellot sois ja kovaa. Ei tekisi mieli ainakaan itse perhettä alkaa miehen kanssa perustamaan ja miettiä sitte mahan kanssa että näinköhän se kyllästyy minunkin arkiseen äitiyteen ja vaihtaa johonkin villiin ja vapaaseen.

  Kyllä. V*tuttaa puolestasi.

  VastaaPoista
 3. Aivan, ymmärrän minäkin ne tunteet ja tiedänkin mitä se voi olla. Valintoja on kuitenkin jokaisen tehtävä kaikkia muitakin ajatellen, kuin vain itseään ja edes yrittää, muuta en pyytänytkään. Tuo täti, hieman nuorempi ja lapseton, on ollut heti alkujansa mukana sopassa ja tuntuu jopa olevan tärkeysjärjestyksessä jo ennen lapsia. Eipä kuitenkaan lapsille ole sen kummemmin tätiä esitelty, tädittelevät varmaan loppuelämänsä ja ihmettelevät kuka hän on. Vähän kyllä kieltämättä ihmetyttää naiivius hänessäkin, mutta se miten hän itse on osallisena ja hiljaisena hyväksyjänä tässä tilanteessa saa kyllä hänet näyttämään saman verran idiootilta ex-mieheni rinnalla. Enkä ole onneksi ainoa joka näin ajattelee.

  Tehkööt toisillensa paskasti, tai eläkööt yhteisessä paskassa elämänsä loppuun saakka.

  VastaaPoista
 4. Olen itse ollut jonkinaikaa ns. toinen nainen. Mies oli tuttu harrastuksista. Ystävystyimme ja ihastuimme lopulta. Miehellä oli 2 pientä lasta ja yksi jo vanhempi. Avioliitto oli onneton (hänen kertomansa mukaan, vaimoa en tuntenut). Mies halusi lähteä, muttei tiennyt miten. Olin siinä sitten siltana. Kaduttaa hitosti nykyään. En mennyt kyllä sänkyyn asti tuon miehen kanssa, mutta viestittelin siihen malliin että annoin kyllä olettaa olevani halukas. Ja periaatteessa olinkin. Suutelua pidemmälle en kuitenkaan pystynyt. Se tieto että hän nukkuisi sen jälkeen vaimonsa lakanoissa.... En ole ylpeä suhteestani varattuun mieheen mutta koen siinä tehneeni oikein että kun mies sai minusta voimaa jättää vaimonsa, myös minä vihelsin pelin poikki. Sanoin, että jos vielä puolen vuoden jälkeenkin haluaa minut niin lähdetään sitten rakentamaan hommaa.
  No, mies ja vaimo olivat 3kk asumuserossa ja palasivat yhteen. Ovat edelleen yhdessä. Vaimo tietää lyhyestä suhteestamme ja on sen anteeksi antanut.
  Pointti; en ansaitse pääntaputuksia, olinhan suhteessa ukkomieheen. Mutta voin elää itseni kanssa. Voisinko, jos olisin ryhtynyt suhteeseen miehen kanssa heti heidän eronsa jälkeen? Miettisinkö silloin, että jättikö mies vaimonsa takiani vai onnettoman avioliiton takia? Olisinko rikkonut onnellisen perheen?
  Toivottavasti sinun perheesi rikkomiseen osallisena oleva nainen joskus miettisi sitä asiaa ja sen moninaisia vaikutteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ollut sitä mieltä, että vastuu on sillä kuka on suhteessa ja kolmas pyörä on ns. vapaa toimimaan oman moraalinsa mukaan. Väärinhän se on, mutta se toinen ei periaatteessa väärin tee, vaan se pettäjä. Mutta.. koska kyse on tosiaan alle 2kk ihastumisesta, hän on nähnyt minut vatsa pystyssä lasten kanssa mieheni ovella, kun vielä oletin hänen mua rakastavan ja auttoi vielä miestäni muuttamaan tavaransa pois yhteisestä kodista, on tuo sivustaseisojan rooli ihan uskomattoman röyhkeää ja on sitä edelleen, kun hänkin satavarmasti tietää missä henkisessä kunnossa itse olen ja siltikin toimii kuten pahimmillaan he kaksi voivat yhdessä toimia.

   Perheen rikkoja on silti aina ja vain se, joka lähtee yrittämättä ja pahimmassa paikassa hetken mielijohteessa. Ilman tätä raskautta tilanne ei olisi ollenkaan tämä mikä nyt, vaan katkerana olisin pystynyt jatkamaan elämää varmasti aika pian itsekin jonkun muun kanssa, kuten aluksi luulinkin pystyväni. Ilman tätä suunniteltua lasta, olisi tilanne ollut aika normaali. Ihmiset nyt ihastuu ja lähtee suhteesta, eikä kenenkään olisi pakko omasta mielestänikään olla suhteessa, missä ei ole hyvä olla. Ja tiedän itsekin tapauksia, missä se pettäminen on ollut ainoa keino päästä pois. Väärä keino, mutta joskus ehkä ainoa tapa. Kuitenkaan suhteessa missä ei ole hyvä olla, ei tehdä lapsia ja suunnitella yhteistä velkavankeutta ym. kuten minun tapauksessa, joten tilanne on täysin eri siltä osin.

   Mutta tästäkin katkeruudesta pääsen yli, vaikkei he kaksi ikinä anteeksiantoa minulta saa./ Sivuroolissa toimiva täti voi joskus ehkä itse raskaana ollessaan miettiä, miltä tuntuisi olla silloin minun kengissä. Toivottavasti miettiikin.

   Poista
 5. Täti auttoi miestä kantamaan tavarat perheenne kodista? Oh dear. Hienotunteisuutta jaettaessa on tainnut olla jossain muualla hän. Ja ex-miehesi.
  Suhtaudut kyllä kypsästi asiaan. Näin se toki on, että (pää)vastuu on suhteessa olevan. Ja yhdessä suunniteltu raskaus, joka ei käsittääkseni voinut olla edes vielä hurjan pitkällä silloin kun mies lähti? Eli vauvan "teosta" ei varmaan ollut edes puolta vuotta? Nopeaati muuttuva voip ihmismieli olla :(

  Sinulle ja ihastuttaville lapsillesi mitä parhainta vuotta 2019! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä kävi ja raskaus raskaus oli viikolla 13 tuossa kohtaa, kun hän lähti.

   Kiitos sinulle! ❤️

   Poista